Nogomet
0

Miloš Stojčev: Radujem se svom prvom derbiju i nadam se prvijencu u bordo dresu

Piše: D. B.
Sarajevo će u srijedu navečer u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH biti dost ljutom rivalu Željezničaru. Bordo ekipa na Grbavicu stiže nakon poraza i remija u dvije utakmice proljetnog dijela prvenstva, pa se dobar rezultat u Kupu BiH nameće kao imperativ. Nogometaš tima sa Koševa, Miloš Stojčev, tvrdi da on i njegovi saigrači nisu odustali ni od jednog trofeja.
Miloš Stojčev
Miloš Stojčev

"Nedopustivo je da smo imali ovako loš start nakon zimske pauze, no moramo to zaboraviti i okrenuti se kup utakmici koja nas očekujemo. Utakmica na Grbavici protiv Željezničara je šansa da pokažemo koliko vrijedimo. Dat ćemo sve od sebe", izjavio je Stojčev za portal Klix.ba.

Susret sa Željezničarom na Grbavici će biti njegov prvi derbi.

"Radujem se svom prvom derbiju i nadam se da ću u toj utakmici postići svoj prvijenac za Sarajevo. Vjerujem da smo kvalitetniji od vječitog rivala i da ćemo to pokazati u ovom četvrtfinalu", kazao je Stojčev, koji je kao hendikep naveo zabranu dolaska gostujućih navijača.

"Falit će nam naši vijerni navijači, naša bordo armija, koja je uvijek dvanaesti igrač", rekao je nogometaš Sarajeva.

Uprkos lošem startu, on tvrdi da još ništa nije izubljeno.

"Ne odustajemo ni od jednog trofeja, jer smo najveći klub u ovoj državi i naši ciljevi su jasni. Želimo i titulu i kup", jasan je bio Stojčev.