Nogomet
3

Milomir Odović: Nisam imao dilemu, Čelik je veliki klub

Piše: A. M.
Nakon ostavke Nizaha Hukića, a potom i blamaže u Kupu u kojoj je Čelik pod vodstvom Elvedina Beganovića doživio visok poraz od Olimpica, Uprava zeničkog premijerligaša za novog šefa stručnog štaba danas je imenovala Milomira Odovića koji je i u prošlosti bio kandidat za klupu Čelika.

“Čelik ima šest, sedam provjerenih igrača i ja smatram da ova ekipa sigurno može igrati bolje i praviti bolje rezultate. Ljetos su ostali bez nekoliko važnih igrača, oslonili su se na domaće snage, i krenuli solidno. Kasnije je došlo do pada, pa je moj prethodnik odstupio. Ja iskreno nisam imao dilemu, prije svega što znam da Čelik ima dosta dobrih igrača, ali i iz razloga što je Čelik veliki klub,” kazao je novi trener Zeničana za Klix.ba.

“Nastojat ću iz ovog tima izvući ono najbolje. Ova reprezentativna pauza koja slijedi će mi dobro doći jer ću imati deset dana da se dobro uvjerim u trenutnu formu svih igrača. Također, želja mi je igrače na psihičkom planu podići i krenuti dalje,” dodao je Odović.

Još uvijek nije odlučio ko će činiti njegov stručni štab.

“Na utakmici protiv Olimpica koja je na programu za vikend to će biti Beganović i Hukić. Oni dobro poznaju situaciju unutar tima i bit će mi od koristi. Ja nemam čarobni štapić da odjednom nešto drastično promijenim. Dobra je stvar što dosta dobro poznajem tim Olimpica,” smatra Odović.