Nogomet
8

Milomir Odović: Bod sa Pecare bio bi veliki podstrek za dalji rad

Piše: A. M.
Milomir Odović zasukao je rukave i počeo slagati kockice u svom novom klubu. Čelik je loše otvorio sezonu, a iskusni stručnjak došao je spasiti ono što se spasiti može. Uloga vatrogasca nije mu strana jer voditi davljenike i na kraju ih spašavati na neki način postala je Odovićeva specijalnost.

"Osjetan je bio fizički, a posebno psihički pad kod nekolicine igrača. Reprezentativna pauza došla je u dobro vrijeme i ja se nadam da smo na tom polju uspjeli ostvariti napredak. Atmosfera u svlačionici je dobra, a sve bi najbolje začinio jedan kvalitetan rezultat. Do pauze ćemo nastojati napredovati na tabeli, te na zimu angažovati prava pojačanja za jači Čelik u proljetnom dijelu sezone. Nakon što sam se uvjerio u kvalitet igrača kojima od nedavno raspolažem, ruku na srce veći sam optimista nego u momentu kada sam preuzeo tim”, izjavio je Odović koji će priliku za prve bodove na klupi Čelika imati sutra u Širokom Brijegu.

“Sve ćemo učiniti da neporaženi napustimo Široki Brijeg. To možemo postići samo uz pravo zalaganje i trud svih igrača koji nastupe. Pozitivan rezultat bio bi veliki podstrek za dalji rad. Znamo ko su njihovi najopasniji igrači, a naš zadatak je da ih pokušamo zaustaviti. Protivnik je lider na tabeli, ima uz to prednost domaćeg terena i kao dan jasno je ko je favorit na ovoj utakmici”, dodao je novi strateg Čelika.

Zbog povrede u timu Čelika sutra neće nastupiti Alen Dedić.