Premijer liga BiH
11

Milkanović nakon remija protiv Veleža: Pokušali smo osvježiti ekipu, razigrati Sušića

F. Z.
Detalj s današnjeg treninga Sarajeva (Foto: FK Sarajevo)
Detalj s današnjeg treninga Sarajeva (Foto: FK Sarajevo)
Nogometaši Sarajeva sinoć su u petom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine remizirali na stadionu Asim Ferhatović Hase u duelu s Veležom rezultatom 1:1.

Bordo tim već sutra putuje na utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu prvaka. Sarajevo će gostovati u Bjelorusiji kod Dynamo Bresta, a duel je na rasporedu u srijedu.

Stručni štab Bordo tima analizirao je igru protiv Veleža, a pomoćnik Vinka Marinovića - Danimir Milkanović kaže kako je cilj bio osvježiti ekipu i razigrati Tinu Sušića.


"Jako teška utakmica u zgusnutom rasporedu. Pokušali smo s par novih igrača da osvježimo ekipu, da razigramo Tinu Sušića koji nije imao utakmicu od marta. Sve to je malo lošije izgledalo u prvih 30 minuta, što je i normalno, jer veoma je teško poslije teške utakmice i puta ući u utakmicu. Poslije smo odigrali dobro, nismo uspjeli da preokrenemo, žal za rezultatom, ali idemo dalje. Raspored je gust, sljedeća nas čeka Evropa. Polako kao što sam i rekao, vraćaju nam se povrijeđeni igrači. Moramo i njih da razigravamo i moramo i njih da koristimo, jer će nam koristiti u nastavku sezone. Kraći smo za ta četiri boda, ali idemo dalje", istaknuo je Milkanović.

Bordo tim priprema se i za duel protiv prvaka Bjelorusije.

"Već smo gledali par njihovih utakmica. Veoma jaka ekipa, ekipa koja igra na tranziciju, veoma brzo i koja ima četiri veoma dobra pojedinca u vrhu napada. Motorična, brza ekipa, ali s njima se može igrati. Onaj rezultat protiv Astane i nije neko mjerilo zbog toga što gosti nisu odigrali nijednu pripremnu utakmicu. Bit će teško, dobra ekipa, dobro izbalansirana, spoj mladosti i iskustva, ali tražit ćemo svoju šansu", rekao je Milkanović.