Liga prvaka
13

Milioneri iz Dortmunda na ispitu u Barceloni, Liverpool traži osvetu protiv Napolija

F. Z.
Barcelona dočekuje Borussiju (Foto: EPA-EFE)
Barcelona dočekuje Borussiju (Foto: EPA-EFE)
Peto kolo Lige prvaka bit će kompletirano večeras utakmicama u grupama E, F, G i H. Izuzetno zanimljivo bit će na svim terenima s obzirom na to da niko još nije osigurao mjesto među 16 najboljih iz ove četiri grupe.

Grupa E

U grupi E, u susretu koji će vjerovatno odlučiti ko će s prvog mjesta u narednu fazu Lige prvaka, sastat će se Liverpool i Napoli. Redsi su trenutno vodeći u grupi s devet osvojenih bodova. Ekipa Jurgena Kloppa ima jedan bod više od ekipe iz Napulja, ali i veliku želju da se osveti za jedini poraz u sezoni, koji su Redsi doživjeli upravo na San Paolu rezultatom 2:0.

U drugom susretu večeri Salzburg će pokušati slaviti na gostovanju kod Genka i tako osigurati proljeće u Evropi, ali i ostati u utrci za plasman u naredni krug takmičenja u Ligi prvaka. Salzburgu je za proljeće u Ligi Evrope dovoljan i jedan bod protiv Genka koji su u prvom susretu ove sezone savladali s uvjerljivih 6:2. Bit će zanimljivo vidjeti i koliko može u ovom susretu trenutno najbolji strijelac Lige prvaka, 19-godišnji Erling Braut Håland.

<iframe id="sofa-standings-embed-1466-23766" width="100%" height="279px!important" class="lazyload" data-src="https://www.sofascore.com/hr/turnir/1466/23766/tablica/tablice/ugradi" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Grupa F

Izuzetno zanimljivo bit će i u grupi F gdje će snage u međusobnom duelu odmjeriti Barcelona i Borussija Dortmund. Barcelona je trenutno vodeća sa osam osvojenih bodova, dok Milioneri iz Dortmunda imaju bod manje. Barcelona će u slučaju pobjede u ovom susretu osigurati mjesto među 16 najboljih u Evropi.

U drugom susretu večeri u ovoj grupi sastat će se Slavia Prag i Inter. Inter ima tri boda manje od drugoplasirane Borussije Dortmund, ali i bolji međusobni duel. Težak zadatak imat će ekipa iz Milana u preostala dva kola da izbori mjesto među 16 najboljih. Nakon gostovanja u Pragu očekuje ih domaći duel s Barcelonom u posljednjem kolu Lige prvaka.

<iframe id="sofa-standings-embed-1467-23766" width="100%" height="279px!important" class="lazyload" data-src="https://www.sofascore.com/hr/turnir/1467/23766/tablica/tablice/ugradi" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Grupa G

Zanimljivo će biti i u grupi G gdje Red Bull Leipzig ima priliku da pobjedom ili remijem u susretu s Benficom osigura mjesto među 16 najboljih ekipa Evrope. Nijemci su prvi u grupi s devet bodova, imaju dva više od Lyona i pet od Zenita, ali i bolji međusobni duel s ruskom ekipom, pa im je i jedan bod večeras dovoljan za slavlje.

Lyon će s druge strane gostovati kod Zenita u St. Petersburgu i domaćin će tražiti priliku da se pobjedom bodovno poravna s ekipom iz Francuske na tabeli, a dobio bi i prednost u međusobnom duelu.
<iframe id="sofa-standings-embed-1468-23766" width="100%" height="279px!important" class="lazyload" data-src="https://www.sofascore.com/hr/turnir/1468/23766/tablica/tablice/ugradi" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Grupa H

Izuzetno zanimljivo bit će u grupi H gdje nakon četiri odigrana kola Ajax, Chelsea i Valencija imaju po sedam osvojenih bodova, dok je na dnu tabele Lille sa svega jednim bodom.

Valencija će večeras na svom terenu dočekati Chelsea, dok Ajax gostuje kod Lillea i vjerovatno putnike u naredni krug takmičenja iz grupe H nećemo znati ni nakon večerašnjih utakmica.

U ovoj grupi bit će izuzetno zanimljivo do samog kraja. Ajax će u posljednjem kolu dočekati Valenciju, dok će Chelsea na Stamford Bridgeu dočekati Lille.

<iframe id="sofa-standings-embed-1469-23766" width="100%" height="375px!important" class="lazyload" data-src="https://www.sofascore.com/hr/turnir/1469/23766/tablica/tablice/ugradi" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>