Prepreka manje
15

Milik sve bliži Romi, Džeko čeka spreman da potpiše za Juventus

N. K.
Milik i Džeko (Foto: Twitter)
Milik i Džeko (Foto: Twitter)
Saga oko transfera kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine Edina Džeke u Juventus primiče se kraju budući da je Arkadiusz Milik intenzivirao pregovore s Romom poslije dogovora s Napolijem.

Prva domina mora pasti da bi je ostali brzo slijedili, a Sky Sport Italia ide toliko daleko da su objavili kako Juventus već ujutro očekuje da će imati Džeku. To bi značilo da bi transfer napravili neposredno prije početka sezone u Seriji A.

Napoli je napravio dogovor s Romom vrijedan 18 miliona eura plus 7 miliona eura za razne bonuse.

Milikov menadžer danas je bio u Rominom kampu gdje je pregovarao s Rominim direktorima o ličnim uvjetima, a razgovor je trajao pet sati.

"Arkadiusz Milik sve je bliži Romi. Trenutno razgovara sa svojim menadžerom kako bi postigao konačni dogovor o ličnim uvjetima i on će pasti u narednih nekoliko sati. Ako se Milik pridruži Romi, Edin Džeko bit će novi napadač Juventusa. Edin je spreman potpisati", napisao je italijanski ekspert za transfere Fabrizio Romano.

Mediji koji su pratili situaciju u Rominom kampa sugerišu kako je Milik sve bliže prelasku i da će transfer biti uskoro kompletiran.

Jednom kada se taj posao obavi, Džeko može brzo progurati svoj transfer u Juventus, koji je već dogovoren.

Stara dama će platiti 15 miliona eura za bh. napadača, a Edin će dobiti ugovor vrijedan 7,5 miliona eura po sezoni plus bonusi.

Ostaje nam da vidimo hoće li Džekin dolazak isključiti opciju dovođenja Luisa Suareza iz Barcelone, pogotovo nakon što je jutros Urugvajac položio ispit italijanskog jezika u Perugiji kako bi dobio italijanski pasoš.