Nogomet
3

Miličević: Pobjedom nad Željezničarom do priključka u vrh tabele

Piše: D. B.
Hrvoje Miličević u dresu Zrinjskog
Hrvoje Miličević u dresu Zrinjskog
Narednog vikenda u okviru 6. kola BHT Premijer lige Zrinjski će u Mostaru ugostiti aktuelnog šampiona, ekipu Željezničara, a mladi nogometaš Plemića, Hrvoje Miličević, istakao je namjeru njegovog tima da pobijedi i priključi se klubovima iz vrha tabele.

Zrinjski je u odigranih pet kola upisao dvije pobjede, dva remija i poraz. Miličević je zajedno sa ostatkom ekipe zadovoljan učinkom, ali najavljuje i bolje igre Plemića.

"Mislim da možemo biti zadovoljni, iako je prava šteta zbog zadnje utakmice odigrane protiv Viteza, u kojoj smo izgubili dva boda u posljednjoj minuti. Ali, šta je tu je, idemo dalje. Igrački kadar je poprilično promijenjen, a iz utakmice u utakmicu ćemo zasigurno biti sve bolji", izjavio je Miličević za portal Klix.ba.

Narednog vikenda u Mostar stiže Željezničar, aktuelni prvak koji nakon kiksa na svom terenu protiv Radnika traži nove bodove za ostanak u vrhu tabele.

"Jako bitna utakmica za nas, ali i za njih. Željezničar je u maloj rezultatskoj krizi, ali mi igramo na svom terenu i idemo na pobjedu, koja nam je potrebna da se priključimo vodećim ekipama. Na Plave je sigurno utjecala nejasna situacija oko menadžera Amara Osima, ali to je njihov problem. Mi razmišljamo o našem timu", kazao je Miličević.

Cilj Zrinjskog je izboriti mjesto koje vodi u Evropu naredne sezone.

"Siguno da imamo dobru ekipu kojoj je cilj izboriti Evropu. Imamo ekipu koja to može. O naslovu u domaćem prvenstvu je rano govoriti. Idemo utakmicu po utakmicu", završio je mladi nogometaš Plemića.