Pioli kategoričan
10

Milanov trener obradovao Krunića uoči derbija s Interom: Imam povjerenja u njega

N. K.
Krunić u akciji (Foto: Twitter)
Krunić u akciji (Foto: Twitter)
Milanov trener Stefano Pioli priznao je da se Rossoneri suočavaju s posljednjim i najizazovnijim korakom uoči naredne dvije utakmice proti Intera i Napolija poručivši da se njegova ekipa mora pretvoriti u pobjednike.
Rossoneri se sutra sastaju s gradskim rivalom u prvoj utakmici polufinala Kupa Italije.
"To je tek prva utakmica, ali je važan korak. Pomoć naših navijača će biti odlučujuća. U odlučujućem smo trenutku sezone. Napravili smo izvanredan put u posljednje dvije i po godine, ali će se računati samo ono što ćemo uraditi od sutra. Možemo biti bolji nego u posljednje dvije utakmice. Uradili smo mnogo i vrijeme je da uberemo plodove. To je posljednji korak, najteži, koji nas pretvara u pobjednike", rekao je Pioli na današnjoj konferenciji za medije.

Sandro Tonali je suspendovan za sutra pa na poziciju ofanzivnog veznjaka konkurišu bh. reprezentativac Rade Krunić i Alexis Saelemaekers.

"Sandro je važan igrač, ali imamo dobre opcije da ga zamijenimo. Kessie nije postigao toliko golova kao prošle sezone, ali posao koji radi je koristan za tim. Imam povjerenje u Krunića i on bi mogao igrati sutra, ali Salemaekers također ima kvalitet da igra na sredini terena. Samo mu treba više kvaliteta u nekim situacijama", rekao je Pioli.

Inače, utakmica između Milana i Intera igra se sutra s početkom u 21:00 sat, a na terenu bi trebao biti i još jedan bh. reprezentativac, ali u dresu Intera - Edin Džeko.