Serie A
226

Sjajni Đurić strijelac u iznenađujućem kiksu Milana kod najlošije ekipe u ligi

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Salernitane i Milana podijelili su bodove na stadionu Arechi u 26. kolu Serije A odigravši neriješeno 2:2. U listu strijelaca upisao se i bh. napadač Milan Đurić.

Utakmica je odlično krenula po Milan budući da su već u petoj minuti došli u vodstvo. Veliki dio posla obavio je asistent Hernandez, a loptu je u mrežu pospremio Messias.

Ipak, nakon pola sata igre Salernitana je došla do izjednačenja. Bila je to duga akcija domaćih, a u jednom trenutku u duelu su bili Đurić i golman Milana. Đurić ga je nadvisio, ali i izvukao deblji kraj i žestoko pao. Međutim, lopta je nekako došla do Bonazzolija koji efektno pogađa za 1:1.

U ostatku izuzetno sadržajnog prvog poluvremena Milan je imao inicijativu, a viđeno je nekoliko dobrih prilika s obje strane. Rezultat se, međutim, nije mijenjao.

U drugom poluvremenu Milan je bio daleko bolja ekipa, ali brojne promašaje lidera Serije A kaznio je ponovo sjajni Đurić. Mazzocchio je uputio odličan centaršut s desne strane, a Đurić se još bolje snašao u šensaestercu gostiju i glavom pogodio za vodstvo. Gol pogledajte ovdje.

[TWITTER]1495146606861160453[/TWITTER]

Ipak, slavlje domaćih je trajalo samo pet minuta budući da je Rebić postigao pogodak za 2:2. Pokušavale su obje ekipe do kraja meča stići do trećeg pogotka, ali više nije bilo vremena za promjenu rezultata pa je ostalo konačnih 2:2.

Đurić je igrao do 81. minute za Salernitanu, dok još jedan bh. igrač Rade Krunić nije ulazio u igru za goste.

Milan je i dalje na prvom mjestu Serije A s dva boda više u odnosu na drugoplasirani Inter koji ima čak dvije utakmice manje. Salernitana se nalazi na posljednjoj poziciji. U narednom kolu Milan dočekuje Udinese, dok će Salernitana ugostiti Bolognu.

Rezultat i strijelci:

Salernitana - Milan 2:2 (Bonazzoli 29', Đurić 72' - Messias 5', Rebić 77')

Tabela: