Rossoneri se raspituju
0

Milan u Rodriguezu vidi zamjenu za Calhanoglua

D. B.
James Rodriguez (Foto: EPA-EFE)
James Rodriguez (Foto: EPA-EFE)
Milan je u utorak zvanično ostao bez veznjaka Hakana Calhanoglua koji je prešao u Inter pa je zbog toga krenuo u potragu za zamjenom.

Pojedini italijanski mediji pišu da u Milanu kao idealnu zamjenu za Calhanoglua vide Jamesa Rodrigueza, koji je u Everton stigao iz Real Madrida kako bi ponovo sarađivao s trenerom Carlom Ancelottijem.

No, Ancelotti je napustio engleski klub te ponovo preuzeo Real pa stoga ni Rodriguez nema poseban razlog da ostane u klubu. Osim toga, Kolumbijac želi igrati u Ligi prvaka, a Milan je osigurao nastup u ovom elitnom evropskom nogometnom takmičenju.

Predstavnici Milana su o mogućnosti dolaska Rodrigueza još prošle sedmice razgovarali s njegovim agentom Jorgeom Mendezom.

Tridesetogodišnji Rodriguez je došao u Everton kao slobodan igrač u septembru 2020. godine, a u 26 utakmica je upisao šest golova i devet asistencija. Dio dogovora bi mogao biti Rafael Leao.

Osim Rodrigueza, na listi željenih pojačanja Milana su još Josip Iličić, Ruslan Malinovskyi, Dani Ceballos i Hakim Ziyech.