Nogomet
0

Milan prodaje Ronaldinha i Huntelaara zbog Ibrahimovića?

Totalsport
Zlatan Ibrahimović (Foto: AP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: AP)
Prema navodima Gazzette dello Sport, uprava talijanskog nogometnog giganta Milana mogla bi se odlučiti na prodaju dvojice važnih igrača u svrhu skupljanja novca za dovođenje Zlatana Ibrahimovića (28).

Već ranije je Milanov dopredsjednik Adriano Galliani rekao da je teško očekivati dolazak novih skupocjenih pojačanja na San Siro u slučaju da se ne prodaju neki vrijedni igrači "rossonera", a kao glavni kandidati za odlazak spominju se Klaas-Jan Huntelaar (26) i Ronaldinho (30).

Početkom ove sedmice Ibrahimovićev agent Mino Raiola rekao je da švedski reprezentativac nema namjeru napustiti redove Barcelone jer ima četverogodišnji važeći ugovor.

Milan se želi rješiti Huntelaara koji nije ispunio visoka očekivanja nakon dolaska iz Ajaxa, a navodno je za njegove usluge zainteresiran Bayern koji je spreman ponuditi do 15 miliona eura. Za Ronaldinha bi Milan mogao dobiti odštetu i do 25 miliona eura, a Gazzetta procijenjuje da bi "rossoneri" mogli zaraditi ukupno 66 miliona eura prodajom spomenute dvojice igrača, računajući ukupno i njihove plate i sve ostale troškove.

Ibrahimovićeva se vrijednost na tržištu nakon slabije debitantske sezone u dresu Barcelone procijenjuje na 35 do 40 miliona eura, a uzme li se u obzir i njegova godišnja plata od 10 miliona eura, sve zajedno na njegovo bi dovođenje Milan mogao potrošiti do 50 miliona eura.

Kao preostala dva potencijalna pojačanja Milana spominju se japanski veznjak Keisuke Honda i brazilski napadač Luis Fabiano, ali očito je da će za njihovu kupovinu Galliani morati prodati nekog igrača iz vlastitih redova.