Nogomet
0

U Milanu priznali: "Možda i kupimo Ibrahimovića"

Totalsport
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović
Arideo Braida, sportski direktor Milana, zagolicao je maštu navijača "rossonera" izjavom da je "Zlatana Ibrahimovića teško, ali ne i nemoguće kupiti".

Već duže vrijeme traju medijska nagađanja koja smještaju Barceloninog švedskog napadača u redove Milana, a iz Milana su se sada i službeno očitovali po tom pitanju.

"Dobro poznajem Ibrahimovića, sjajan je igrač. Problem je u tome što mi imamo tri, četiri ili pet napadača, a samo dva ili tri mjesta za njih na terenu. Da bismo doveli još jednoga morali bismo nekoga od njih i prodati. Sad kad sam to rekao, reći ću i da je njegova kupovina moguća. Da, moglo bi se to dogoditi", kazao je Braida i zaključio: "Naravno, takvo nešto ne ovisi samo o nama, već i o Barceloni i samom nogometašu. Nije ga lako kupiti, ali nije ni nemoguće."

Prošlog je ljeta Ibrahimović stigao u Barcelonu iz Intera u transferu vrijednom oko 40 miliona funti uz Samuela Eto'oa kao nadoplatu, a prema važećem trogodišnjem ugovoru po sezoni u katalonskom klubu zarađuje oko devet miliona funti. Ugovor mu važi do 2014. godine.