Nogomet
59

Milan poveo, Juventus preokrenuo i pokazao ko vlada Italijom

Piše: O. T.
Mario Mandžukić (Foto: EPA)
Mario Mandžukić (Foto: EPA)
Juventus je još jednom pokazao da na "čizmi" nema pravog takmaca. Stara dama je na San Siru u 32. kolu Serie A nakon preokreta savladala Milan sa 2:1 i nastavila marširati prema petoj uzastpnoj tituli prvaka Italije.

Juventus je upisao čak 22 vezanu utakmicu bez poraza u ligi pri čemu su samo jednom remizirali. Niz koji sve govori. Pored lige koju će skoro sigurno osvojiti, Juve igra i finale Kupa Italije, upravo protiv Milana, a samo nesreća protiv Bayerna spriječila je Juve da i sada igra Ligu prvaka.

Naravno, nije Milan onaj "stari" i ovaj meč je dočekao sa četiri vezane utakmice bez pobjede u ligi, ali to nimalo ne umanjuje veličinu Juventusove nove pobjede i nastavka sjajnog niza, jer milion puta je rečeno da je derbi nešto sasvim drugo.

Rossoneri su se ponadali da su oni taj tim koji će srušiti Staru damu kada je u Alex nakon ubačaja Balotellija iz kornera u 18. minuti pogodio za 1:0. U frenetičnoj atmosferi San Sira Juventus nije pokleknuo, već je brzo izjednačio golom Mandžukića u 27. minuti.

Utakmica je bila vrlo uzbudljiva i oba tima su imala svoje šanse. Milan je uspio postići još jedan pogodak, ali je on sasvim opravdano poništen pošto je Balotelli rukom ubacio loptu u mrežu u 51. minuti, a tome su prethodile dvije nestvarne odbrane Buffona. Dvije minute kasnije Balotelli je imao još jednu odličnu šansu, ali je bio zamalo neprecizan.

Posljednju riječ imao je Pogba koji je u 65. minuti postavio konačnih 2:1 čime je još jednom pokazao da je Juventus tim koji nema konkurenciju u Italiji.

Ranije je Chievo kao domaćin golom Pellissiera (83') slavio protiv Carpija (1:0), dok je Genoa u gostima golom Dzemailija (42') savladala Sassuolo (1:0).

Tabela: