Serie A
0

Milan ispustio bodove u Bologni

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
U nedjelju su odigrane četiri utakmice 15. kola talijanske Serije A. Navečer će na travnjak još igrači Novare i Napolija, a kolo će biti kompletirano derbijem u ponedjeljak između Rome i Juventusa.

Prvak Milan je vjerovatno neplanirano ispustio bodove u Bologni gdje je odigrao 2-2. Ispustio je dva boda makar je imao potporu sudije Rossija koji je u 72. minuti dosudio posve diskutabilni jedanaesterac za goste. Tada, pri rezultatu 1-1, je Ibrahimović navodno srušen u šesnaestercu, a Šveđanin je sam pogodio za 2-1. No, u idućem napadu je Diamanti izjednačio nakon udarca s dvadesetak metara i loše intervencije golmana Milana Amelije. Do kraja su i jedni i drugi imali šanse za treći, pobjednički pogodak.

Udinese je nastavio sa odličnim izvedbama ove sezone, a pogotovo su one vezane za domaći travnjak na Friuliju. Bila je ovo sedma domaća utakmica Udinesea i sedma pobjeda, s 2-1 je pobijeđen gost iz Verone, Chievo. Treba reći da je Udinese u tih sedam utakmica primio samo dva pogotka, a današnji su strijelci za Guidolinovu ekipu, u nastavku, bili Di Natale i Basta.

Udinese je ovom pobjedom, barem privremeno, skočio na prvo mjesto tabele.

Bodove su, pak, u nedjelju još dijelili Atalanta i Catanija (1-1), te Cagliari i Parma u utakmici bez pogodaka.

Serie A, 15. kolo:

Bologna - Milan 2-2 (Di Vaio 11, Diamanti 73 / Seedorf 16, Ibrahimović 72-11m) Udinese - Chievo 2-0 (Di Natale 68, Basta 79 / Paloschi 83)

Atalanta - Catania 1-1 (Tiribocchi 71 / Legrottaglie 18) Cagliari - Parma 0-0

Redoslijed: 1. Udinese 30, 2. Juventus 29 (-1), 3. Milan 28, 4. Lazio 28, 5. Napoli 20 (-1)...