Gradski rivali
2

Milan i Inter složni: Nema selidbe, stadion San Siro treba renovirati

Piše: K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Kako javljaju mediji u Italiji, Inter i Milan pronašli su načelni dogovor o renoviranju stadiona San Siro umjesto izgradnje novog stadiona.

San Siro, koji također ima i naziv Giuseppe Meazza, tako bi uskoro zajedničkim snagama Intera i Milana mogao postati jedan od najmodernijih stadiona u Evropi, međutim navijači ova dva kluba prvo žele čuti zvaničnu potvrdu bar jednog kluba.

Informaciju da je došlo do dogovora između klubova prva je saopćila La Repubblica, a navodno su oba kluba prvenstveno voljna da ulažu u ovaj stadion, nego da prave novi.

Prvu inicijativu za selidbu sa San Sira pokrenuo je Milan koji je u području Portela tražio prostor za izgradnju stadiona, međutim, kasnije su ustanovili da takva mogućnost nije isplativa te je to jedan od glavnih razloga zbog čega žele ostati na trenutnom stadionu.

Navodno, predstavnici obje strane sinoć su se sastali s gradonačelnikom Giuseppeom Salom te su tom prilikom dogovoreni i prvi uslovi pod kojim bi počelo renoviranje stadiona na kojem igraju ova dva gradska rivala.