Serie A
19

Milan i Inter remizirali u uzbudljivom susretu bez pogodaka, Icardi se izblamirao

Piše: E. B.
(Foto: EPA-EFE)
U 27. kolu italijanske Serie A odigran je 221. Derby della Madonnina, a nogometaši Milan i Intera su remizirali na San Siru rezultatom 0:0.

Susret pred 77.512 gledatelja je ponudio brojna uzbuđenja, a obje ekipe su imale svoje velike šanse za postizanje pogodaka.

Milan je prvi zaprijetio u 21. minuti. Calhanoglu je izveo slobodan udarac, Bonucci šutira iz peterca, a Handanović čudesnom intervencijom spašava svoj gol.

Inter je postigao pogodak u 38. minuti preko Icardija, ali ga je arbitar Di Bello nakon asistencije VAR-a poništio zbog milimetarskog ofsajda.

Icardi je u 57. minuti izbjegao ofsajd, ali se obrukao kao nikada u karijeri. Candreva ga je sjajno uposlio sa desne strane, Argentincu je ostalo samo iz peterca pospremiti loptu u praznu mrežu, no promašio je čitav gol.

U 68. minuti i Milan je zatresao mrežu Intera, ali je i on poništen zbog ofsajda. Kessie je sjajno uposlio Cutronea koji je makazicama pogodio sa desetak metara, ali se nalazio u ofsajd-poziciji, te je pogodak opravdano poništen.

Icardi je u posljednjoj, 90+3. minuti još jednom izblamirao. Ovaj put Cancelo je ubacio loptu sa desne strane, a Icardi sa samo tri metra promašuje ponovo prazan gol.

U ostalim susretima danas postignuti su sljedeći rezultati: Benevento - Verona 3:0, Torino - Crotone 4:1, Chievo - Sassuolo 1:1.

Tabela: