Serie A
54

Milan gazi ka osvajanju titule prvaka, Krunić s klupe ušao u novoj važnoj pobjedi

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Milana ostvarili su veliku pobjedu u borbi za titulu prvaka Italije, a oni su večeras kao gosti bili bolji od Cagliarija sa 1:0.

Nakon prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, a izdvajamo tek dvije šanse s početka utakmice i to one koje su imali Giroud i Diaz, no nisu bili precizni. Milan je imao puno više od igre i sedam udaraca prema golu, ali to im nije bilo dovoljno da dođu u vodstvo.

Hernandez je u 52. minuti imao šansu da Milanu donese prednost, ali je golman Cagliarija sjajno odbranio, da bi u 60. minuti domaća ekipa ipak kapitulirala i primila gol.

Giroud je ostavio povratnu loptu za Bennacera, a on silovitim udarcem pogađa za 1:0 i tako donosi prednost, na kraju će se ispostaviti i pobjedu Milana.

Najbolju šansu da domaći tim da dođe do poravnanja imao je Pedro u 76. minuti, no odbrana Milana je dobro reagovala i u posljednji trenutak blokirala njegov pokušaj.

Bh. nogometaš Rade Krunić ovaj meč počeo je na klupi za rezervne igrače, a šansu za igru dobio je u 72. minuti kada je ušao umjesto Diaza.

Ovom pobjedom Milan je povećao prednost u odnosu na Inter i ona sada iznosi šest bodova, s tim da Neroazzurri imaju i meč manje. S druge strane, Cagliari ostaje na 17. poziciji sa 25 osvojenih bodova.

Rezultat i strijelac:

Cagliari - Milan 0:1 (Bennacer 60')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore