Nogomet
25

Milan Đurić: Japan je protiv Bugarske pokazao snagu, ali očekujemo pobjedu

Klix.ba
Milan Đurić (Foto: FS BiH)
Milan Đurić (Foto: FS BiH)
Bh. reprezentativci su iz Nagoye došli u Osaku gdje se pripremaju za finalni meč Kirin kupa sa Japanom. Izabranici Mehmeda Baždarevića već su odradili jedan trening u ovom gradu, saopćeno je na zvaničnoj stranici Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Dvostruki strijelac u utakmici sa Danskom Milan Đurić očekuje težak meč u finalu koje je na rasporedu u utorak od 12:30 sati.

"Odradili smo još jedan trening, spremamo se za finalnu utakmicu sa Japanom. Atmosfera u ekipi je odlična. Sretni smo zbog pobjede protiv Danske i sada mislimo samo na naredni susret. Japan je jaka ekipa što su pokazali u utakmici sa Bugarskom gdje su ubjedljivo pobijedili. Bit će teška utakmica, ali mi očekujemo pobjedu", kazao je bh. napadač.

Debitant u reprezentaciji Zvonimir Kožulj se nada pobjedi na turniru: "Stručni štab je za nas, koji nismo igrali jučer, pripremio intenzivan i zanimljiv trening. Dobro smo radili. Očekuje nas zanimljiv susret protiv domaćina koji je sigurno motiviran. Mi ćemo dati sve od sebe da u narednoj utakmici ostvarimo dobar rezultat i osvojimo Kirin kup.“

Zdravstveni bilten je povoljan kaže doktor u našem A timu Reuf Karabeg.

"Momci su motivirani i spremni za meč. Nema povrijeđenih igrača i svi mogu nastupiti u narednoj utakmici", rekao je Karabeg.