Nogomet
109

Milan Đurić: Čeka nas teška utakmica, a mi moramo pokazati naš kvalitet

Piše: E. M.
Milan Đurić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Milan Đurić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Milan Đurić danas je prisustvovao prvom zajedničkom treningu Zmajeva u Trening centru u Zenici, a u izjavi za novinare je kazao kako ih očekuje teška utakmica, ali da ekipa posjeduje kvalitet koji su pokazali protiv Velsa i Kipra.

"Naravno da će biti teška utakmica, oni imaju dobar kvalitet, a mislim da mi moramo raditi ono što znamo i igrati kao u posljednjim utakmicama protiv Velsa i Kipra. Moramo pokazati naš kvalitet i tako možemo pobijediti", kazao je Đurić.

On je istakao da se nalazi u odličnoj formi te da će, ukoliko dobije šansu, istrčati na teren i u utakmicama protiv Irske dati svoj maksimum.

"Mislim da je najvažnija pobjeda, da se igra dobro, a poslije ćemo vidjeti šta će biti u Irskoj. Najbitnije je da u prvoj utakmici damo što više golova", dodao je Đurić.

Na pitanje novinara kako se osjeća s obzirom na to da je u posljednjim utakmicama naše reprezentacije dao odlične golove kojima je osvojio srca navijača, Đurić je odgovorio:

"Posljednje dvije utakmice su bile bitne za reprezentaciju i mene i mislim da sam pokazao da možemo. Zahvalio bih se selektoru što mi je dao šansu da se pokažem i ekipi koja je bila uz mene kao da sam ovdje deset godina. Sada trebamo samo nastaviti ovo i da idemo u Francusku".

Đurić je na kraju istakao kako mu velike lopte, ukoliko ih bude u utakmicama sa Irskom, neće predstavljati problem, te da nije bitno protiv kojih igrača će igrati, ističući da je bitna samo pobjeda.