Blaugrane dužna oko 335 miliona
4

Milan Barceloni još uvijek duguje 8 miliona eura za Ibrahimovića

Klix.ba
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović
Potpredsjednik Barcelone Javier Faus izjavio je kako Milan katalonskom klubu duguje još osam miliona eura za transfer Zlatana Ibrahimovića.

Šveđanina je Barcelona 2010. godine posudila Milanu da bi godinu dana kasnije Ibrahimović i zvanično potpisao ugovor sa Rossonerima. Nakon dvije sezone, popularni Ibrakadabra potpisao je za Paris Saint Germain.

Faus je u izvještaju naveo kako je Barceloni u januaru uplaćen milion eura na osnovu transfera Thiaga Motte iz Intera u PSG. Potpredsjednik katalonskog kluba također je izjavio kako Barcelona Udineseu duguje četiri miliona eura za transfer Alexisa Sancheza koji je na Nou Camp stigao prošlog ljeta.

"Moramo gledati na srednjoročnu i dugoročnu stabilnosti kluba. Racionalne i mjere štednje moraju biti uvedene ukoliko želimo održati pozitivan balans", kazao je Faus.

"Klub mora smanjiti dug na nivo održivosti i, najvažnije od svega, ne zaduživati se više. Moramo se pripremiti za ono što bi nas moglo čekati u budućnosti i imati bolje stanje", dodao je čelni čovjek Barcelone kad su u pitanju računovodstveni poslovi.

Barcelonin trenutni dug iznosi oko 335 miliona eura.