Imao predugovor, ali...
15

Mijatović: Zvaničnik Partizana i oficir JNA je došao u moju kuću da me upozori na rat

K. H.
Predrag Mijatović (Foto: AFP)
Predrag Mijatović (Foto: AFP)
Bivši nogometaš Predrag Mijatović otkrio je španskim novinarima razlog zbog kojeg je odbio preći u Hajduk iako je s ovim klubom imao predugovor.

Mijatović je 1987. godine bio član čuvene generacije Jugoslavije koja je osvojila Svjetsko prvenstvo za juniore u Čileu.

"Bio sam novi u toj grupi i tako sam se ponašao. Prvih nekoliko sedmica nisam imao važnu ulogu, a kasnije sam postao starter i postizao sam pogotke. Osvajanje svjetske titule nas je sve lansiralo na velike staze i tada je počelo moje prijateljstvo sa Šukerom i Bobanom. Bili smo heroji u zemlji", kazao je Mijatović.

On je imao predugovor sa splitskim Hajdukom, ali je na kraju potpisao za Partizan 1990. godine. Nakon toga je prešao u Valenciju, a poslije u Real Madrid. Igrao je još za Fiorentinu i Levante.

"Upozoreni smo šta će se desiti za nekoliko godina. Zvaničnik Partizana i oficir u JNA došao je u moju kuću i rekao ocu i meni da će se dogoditi nešto o čemu ne može pričati. Mislio sam da me želi uplašiti, a iako mi je Hajduk platio unaprijed da pređem u njihov klub, otac i ja smo im vratili pare", otkrio je Mijatović.