Legenda otvoreno
31

Mijatović: Svima nam je puna kapa Balea, Vinicius se pokazao boljim

Klix.ba
Predrag Mijatović (Foto: AS)
Predrag Mijatović (Foto: AS)
Realova legenda Predrag Mijatović (50) u intervjuu za madridski AS najavio je prvi El Clasico između Barcelone i Kraljeva u 2019. godini, koji se večeras igra na Camp Nouu od 21:00 u okviru polufinala Kupa kralja.

Mijatović je rekao da je po njegovom mišljenju večerašnja utakmica posljednja šansa za Garetha Balea, koji je dobar dio sezone muku mučio s povredama, a kad bi igrao bio bi jedan od lošijih.

"Suočava se s brojnim problemima. Stavi li ga Solari od početka, bit će to njegova posljednja šansa za dokazivanje. Svima nam ga je puna kapa. Vinicius se pokazao boljim. Barcelona ima odličan napad. Može postići tri gola za pet minuta. Vodeći su. Ipak, igra se na dvije utakmice", rekao je bivši sportski direktor Reala i čovjek koji je Madriđanima 1998. godine u utakmici protiv Juventusa donio naslov prvaka.

Mijatović je komentarisao i mogućnost da Lionel Messi propusti El Clasico zbog povrede koju je zaradio protiv Valencije prošlog vikenda.

"Leo je čista nogometna esencija i njemu ne treba neko govoriti može li igrati ili ne. On najbolje poznaje sebe te stanje u kojem se nalazi. Ukoliko postoji rizik da mu se povreda pogorša, s iskustvom koje ima, bio bi lud da riskira. Što se tiče Reala, Modrić, Ramos i Benzema ključni su igrači ekipe i ako oni funkcionišu kako treba, onda i Real izgleda dobro. Međutim, ne mogu sami, ostatak ekipe im se treba priključiti, a ova utakmica bit će pravi test za Real", rekao je Mijatović.