Mladi trebaju iskusne
9

Mijatović: Real Madrid ne smije prodati Ramosa i Modrića, to bi bila velika greška

K. H.
Luka Modrić i Sergio Ramos (Foto: EPA-EFE)
Luka Modrić i Sergio Ramos (Foto: EPA-EFE)
Bivši napadač Real Madrida Predrag Mijatović smatra da Kraljevski klub mora napraviti mješavinu mladih i iskusnih igrača ukoliko u budućnosti želi biti uspješan te da je veoma opasno razmišljati o prodaji iskusnih igrača koji su u poznim godinama.

Mijatović kaže da čelnici i treneri u Real Madridu ne smiju tek tako napraviti smjenu generacije te ostaviti mlade igrače bez onih koji su iskusni i koji su u prošlosti osvojili sve što se osvojiti može, prije svega misleći na četiri Lige prvaka u samo pet godina.

"Mora se misliti na budućnost, ali navijači pamte ono što su stariji igrači napravili. S druge strane, pri pravljenju tima moraju biti veoma pažljivi i ne smiju prerano porediti mlade igrače s velikanima. Ne treba odmah povući paralelu između mladog štopera i Sergija Ramosa ili mladog veznjaka i Luke Modrića. Ramos i Modrić moraju biti u ekipi", kazao je Mijatović.

Nakon toga, on se još jednom osvrnuo na igre napadača Real Madrida Luke Jovića koji se još uvijek nije snašao u dresu Kraljevskog kluba nakon što je naljeto 2019. godine prešao u ovaj klub iz Eintrachta.

"Jović je mlad i tek treba da se 'skrasi' u Real Madridu. Njemu treba još prilika, ali isto tako i on mora da razumije gdje je došao i šta se od njega očekuje. Volio bih ga vidjeti češće na terenu, ali i da bude više uključen u igru", kazao je Mijatović, strijelac jedinog pogotka u finalu Lige prvaka 1998. godine kojim je ovom klubu donio titulu prvaka Evrope.