Legenda nezadovoljna
0

Mijatović kritikovao Viniciusa pa spomenuo i Peljtino suđenje iz prvog susreta

N. K.
Mijatović kritikovao Viniciusa (Foto: Twitter/AS)
Mijatović kritikovao Viniciusa (Foto: Twitter/AS)
Legenda crnogorskog nogometa Predrag Mijatović priznao je da su sudije obje utakmice osmine finala Lige prvaka između Reala i Leipziga pomogle madridskom klubu protiv njemačkog.
Mijatović je gostovao u slušanom radijskom programu Carrusel povodom revanša osmine Lige prvaka (1:1) na Bernabeuu, gdje je Real jedva izborio prolazak zahvaljujući pobjedi 1:0 u prvom meču.

Trenutak koji je Mijatović posebno komentarisao je onaj kada je Vinicius protivnika Willyja Orbana uhvatio za vrat s obje ruke, a italijanski sudija Davide Massa dao mu je samo žuti karton.

Vinicius je potom, zahvaljujući tome što nije isključen, postigao gol za Real i omogućio mu prolazak među osam najboljih.

"Ne razumijem ovakvo Viniciusovo ponašanje. Baš kad se mislilo da se ovaj dečko malo smirio, napravi ovako nešto. Veoma me neugodno iznenadio. Treba biti objektivan, ovaj Viniciusov potez mogao nas je ostaviti s deset igrača. Ne smije biti tako frustriran i mora biti mirniji jer može oštetiti ekipu", rekao je Mijatović.

Crnogorac je potom podsjetio i na sudijsku pomoć iz prve utakmice protiv Leipziga kada je bh. sudija Irfan Peljto nakon dosta dilema poništio gol Leipzigovog Benjamina Šeška.

"Moram reći još jednu stvar. Zamislite da je u prvoj utakmici gol koji je poništen Leipzigu poništen Realu. Svi bismo onda govorili da nas UEFA ne voli i da su svi protiv nas", poručio je Mijatović.