Nogomet
0

Mihajlović ima bolji učinak od Allegrija, Seedorfa i Inzaghija, ali Berlusconi je nezadovoljan

Piše: O. T.
Siniša Mihajlović (Foto: EPA)
Siniša Mihajlović (Foto: EPA)
Sudeći prema navodima italijanskih medija, sve je bliži otkaz treneru Milana Siniši Mihajloviću. Predsjednik Rossonera Silvio Berlusconi sve je oštriji u kritikama iako trener iz Srbije bilježi bolje rezultate od prethodnika.

"Ljut sam. Potrošio sam 150 miliona eura, a još uvijek ne znam kada ćemo se vratit na pobjedničke staze", kazao je Berlusconi iako Milan već šest utakmica u svim takmičenjima ne zna za poraz.

Otkako je stigao na klupu Mihajlović je ekipu Milana vodio u 20 utakmica u svim takmičenjima i ima učinak od 1,85 osvojenih bodova po utakmici. U poređenju sa prethodna tri trenera Milana, ima najbolji učinak.

Massiliano Allegri je u 178 utakmica imao prosjek od 1,81 bodova po meču, Clarence Seedorf je u 22 utakmice zabilježio učinak od 1,59 po meču, a Filippo Inzaghi u 40 utakmica samo 1,38 poena po meču.

Ono što Berlusconi najviše zamjera jeste stil igre Rossonera pod vodstvom Mihajlovića i, prema navodima medija, već se spominju potencijalne zamjene na trenerskoj klupi, a to su Francesco Guidolin, Cesare Prandelli i Marcelo Lippi.

Kada govorimo o onih 150 miliona eura koje spominje Berlusconi, u mandatu Mihajlovića, dakle, od proteklog ljeta potrošeno je 90 miliona eura na, među ostalima, Carlosa Baccu, Alessija Romagnolija, Andreu Bertolaccija i Luiza Adriana.

Pred Milanom je težak raspored u januaru u kojem će se susresti sa Romom, Fiorentinom i Interom, tako da je pritisak na Mihajloviću sve veći.

Tabela: