Pravila se moraju poštovati
5

Mihajlović: I Stanković će morati aplaudirati hrvatskoj himni

Totalsport
Siniša Mihajlović (Foto: Arhiv/AFP)
Siniša Mihajlović (Foto: Arhiv/AFP)
Siniša Mihajlović, selektor nogometne reprezentacije Srbije, izjavio je kako će povratnik u reprezentaciju Dejan Stanković morati potpisati kodeks o ponašanju, koji uključuje i aplaudiranje suparničkoj himni.

Interov nogometaš i dugogodišnji kapiten Srbije Dejan Stanković nedavno je, kako prenose srbijanski mediji, izjavio da ne zna hoće li moći aplaudirati hrvatskoj himni, ali da je svjestan kako su u reprezentaciji uvedena nova pravila ponašanja.

"Svi igrači dobro znaju, pa tako i Stanković, da su to principi od kojih neću odustati. Svi će to morati raditi ako žele igrati za reprezentaciju. Ako neko ne može aplaudirati suparničkoj himni, onda ne može igrati za našu reprezentaciju. Stanković je kao i svi ostali igrači, tu nema nikakve razlike", izjavio je Mihajlović.

Pažnju srbijanske javnosti privlači i Fiorentinin igrač Adem Ljajić, koji je u nedjelju zabio dva gola u prvenstvenom duelu protiv Intera. Njega je Mihajlović otpisao jer nije želio pjevati srbijansku himnu.

"Ništa ne zavisi od mene, već od Ljajića. On nije htio pjevati našu himnu. Dok je ne odluči pjevati, neću ga pozivati pa makar zabijao i pet golova po utakmici. Puno mi je važnije kakav je neko kao čovjek nego kao igrač. Bitno mi je da mogu imati povjerenja u njega, ako nešto potpiše, onda mora to i ispuniti. Ljajić će dobiti poziv ako odluči pjevati himnu, to mi kaže, te ako zasluži poziv svojim igrama", rekao je Mihajlović.

On je istaknuo kako se i Nemanja Vidić može vratiti u reprezentaciju, poput Stankovića, ukoliko promijeni odluku o povlačenju iz reprezentacije.

"S Vidićem sam pričao, kao i sa Stankovićem. Nakon toga je Stanković nazvao mene. Ista stvar važi i za Vidića. Nisam ja taj koji treba zvati. Vidiću su vrata reprezentacije otvorena, ali on treba napraviti prvi korak, kao što je to učinio i Stanković", dodao je selektor reprezentacije Srbije.

Srbiju gostovanje u kvalifikacijama za SP na maksimirskom stadionu kod Hrvatske očekuje 22. marta.

"Uvijek će biti tenzija, jer je to puno više od nogometne utakmice. Mi moramo razmišljati samo o utakmici i usredotočiti se samo na događaje na terenu. Drugo me ne zanima", rekao je Mihajlović.