Nogomet
6

Midtjylland se nada čudu protiv Manchester Uniteda, Fenerbahče želi finale

Piše: D. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Nakon što su izvučeni parovi šesnaestine finala Evropske lige, uslijedile su i reakcije pojedinih predstavnika klubova učesnika.

"Težak žrijeb za nas, možda i najteži mogući. Sevilla je uspješna u ovom takmičenju i definitivno će biti veliki test za nas. Ovo je izazov za klub i navijače kojem se radujemo", Ole Gunnar Solskjaer, trener Moldea.

"Ovo je velika stvar. Možemo igrati bez pritiska, vjerujem da imamo šanse protiv Manchester Uniteda", Mikkel Andersen, golman Midtjyllanda.

"Čuda su se događala i ranije, potrebno nam je još jednom. Nećemo odustati, plasirali smo se u šesnaestinu finala i cilj nam je da se dokažemo protivniku, ali i sami sebi", Jess Thorup, trener Midtjyllanda.

"Bilo je i težih protivnika u šeširu, no, i dalje moramo dati sve od sebe protiv Moldea. Ne smijemo zaboraviti da su norveške ekipe uvijek željne nadigravanja i da će nogometaši Moldea dati sve od sebe", Ramon Rodriguez, sportski direktor Seville.

"Kada ste nenositelji, to znači da ćete dobiti težeg protivnika, a to se danas dogodilo nama. Izvukli smo Napoli, pa nas očekuju dvije sjajne utakmice. Oni su prošle sezone stigli do polufinala i imaju mnogo dobrih igrača. Vidjet ćemo kakvi ćemo biti u februaru, ima još vremena", Marcelino, trener Villarreala.

"U ovoj fazi su snažne ekipe, a Marseille je jedna od njih. Imaju bogatu historiju u Francuskoj, a dobro poznajemo i njihovog trenera Michela. Bit će to teške dvije utakmice. Nama ide dobro u Evropskoj ligi i Primeri. Prednost je igrati drugu utakmicu na San Mamesu", Jon Berasategi, predstavnik Athletica.

"Rapid je dobro poznat klub koji je u grupi E završio iznad Villarreala. Na papiru se ne radi o najtežem protivniku, ali mi ništa ne prepuštamo slučaju. Gary Neville se mora uklopiti, a mi imamo povjerenja u njega. Navijači Valencije znaju šta je nogomet. Imamo novog trenera i moramo biti strpljivi", Juan Cruz Sol, predstavnik Valencije.

"Anderlecht zaslužuje naše poštovanje i pažnju. Dobro su igrali u Evropskoj ligi, a naš cilj je da ih analiziramo detaljno i dobro se pripremimo. Svakako, razgovarat ćemo i s Lukom Milivojevićem koji je ranije nastupao za Anderlecht. Želimo proći u osminu finala", Marco Silva, trener Olympiacosa.

"Fenerbahče je dobar, odlično pripremljena ekipa. Atmosfera na turskim stadionima će biti strašna. Nadamo se da će naši navijači doći i podržati nas", Alan Kasaev, nogometaš Lokomotiva.

"Sparta Prag je snažan protivnik. Pokazali su to u utakmicama protiv CSKA iz Moskve. Moramo se dobro pripremiti, laganih utakmica na ovom nivou nema. Ipak, siguran sam da imamo šanse za plasman u osminu finala Evropske lige", Yuri Gazinski, igrač Krasnodara.

"Imamo dobar tim i siguran sam da možemo eliminisati Lokomotiv. Ako pogledate žrijeb, onda vidite da laganih protivnika nema. Tako je bilo i u sezoni 2012/2013. kada smo igrali u polufinalu. Nadam se da ćemo i ove sezone biti uspješni te otići korak dalje", Mahmut Uslu, glasnogovornik Fenerbahčea.