Snimak pokazuje sve
65

Messijevo osiguranje je bivši član američke mornarice, ne odvaja se od njega ni tokom utakmice

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Američki mediji objavili su priču da argentinski nogometaš Lionel Messi u Sjedinjenim Američkim Državama ima "posebnog tjelohranitelja", a riječ je o bivšem članu tamošnje mornarice.

Prema svemu onome što se može vidjeti na terenu, ali i van njega, Messi uživa u SAD-u i izgleda veoma sretno unatoč odlasku iz Evrope, a u ovoj državi ima i jake snage osiguranja.

Messija po Miamiju, pišu tamošnji mediji, prati poseban tjelohranitelj. Navodi se da je riječ o bivšem članu US mornarice, a koji je zadužen da u svakom trenutku čuva Messija od svih neugodnih situacija u kojima se može naći.

Lik kojeg možete vidjeti na snimku je stručnjak za borilačke vještine, bokser i majstor taekwondoa, a koliko je ozbiljno shvatio svoj posao, najbolje se može vidjeti u gotovo svim situacijam u kojima pazi na Messijevu sigurnost.

Čak i kada je na terenu, ovaj tjelohranitelj u svakom trenutku pazi na potencijalne navijače koji bi mogli utrčati na teren i doći do Messija, a štiti ga i pri ulasku u tunel, kao i svim drugim situacijama gdje je nešto više izložen fanovima.

Messi naprosto briljira od dolaska u MLS. U dosadašnjih osam mečeva je postigao devet pogodaka i upisao tri asistencije, od čega su dvije bile na posljednjem meču protiv Cincinnatija, u kojem jedino nije postigao gol.