Kup kralja
0

VIDEO / Messi Zlatnu loptu proslavio hat-trickom

Totalsport
Lionel Messi (Foto: AP)
Lionel Messi (Foto: AP)
Nogometaši Barcelone, pobjednici španskog Kupa kralja rekordnih 25 puta, slavili su u prvoj četvrtfinalnoj utakmici tog takmičenja kao domaćini protiv Betisa s 5-0. Još jednom je briljirao Lionel Messi.

Najbolji svjetski nogometaš, koji je samo dva dana ranije primio FIFA-inu Zlatnu loptu, ujedinjenu nagradu Međunarodne nogometne federacije i France Footballa za najboljeg nogometaša svijeta u 2010. godini, a u oba je izbora odvojeno pobjeđivao i godinu dana ranije, postigao je tri pogotka Betisu, u 44., 62. i 73. minuti. Ubrzo nakon trećeg pogotka, mogao je dati i četvrti. Išao je sam, "jedan na jedan" na gostujućeg golmana Casta, ali tom prilikom Argentinac nije bio uspješan, dokazavši da je i on samo čovjek.

Nakon Messija, malo slave su doživjeli i njegovi saigrači Pedro i Keita. Prvi je poenirao u 75., a drugi u 82. minuti.

Trener Barcelone Pep Guardiola povukao je Messija iz igre u 86. minuti, kako bi omogućio navijačima Barcelone da ga ovacijama isprate za učinak na ovoj utakmici, ali i svima ostalima u dresu katalonskog kluba, što mu je i omogućilo osvajanje Zlatne lopte.

Ljubitelje statistike valja izvijestiti da je Messi dao svoj 29., 30. i 31. gol ove sezone u dresu Barcelone, a u Kupu kralja stigao je do brojke 4. Uz to je postigao 18 golova u Primeri, 6 u Ligi prvaka i tri u Superkupu. Sve je to ostvario u 27 utakmica u dresu Barcelone.

U drugom susretu odigranom u srijedu, Villarreal i branitelj naslova Sevilla odigrali su na El Madrigalu 3-3. Domaćini su vodili s 2-0 i 3-1. Pogotke za "žutu podmornicu" postigli su Cani, Rossi i Ruben, dok je za goste dva puta precizan bio Alvaro Negredo, a konačnih 3-3 postavio je Alexix u 88. minuti.

U četvrtak će svoje prve četvrtfinalne utakmice odigrati gradski rivali Real Madrid i Atletico, te Almeria i Deportivo.

Kup kralja, prve četvrtfinalne utakmice (srijeda):

Villarreal – Sevilla 3-3 (Cani 24, Rossi 29, Ruben 55 / Negredo 39, 60, Alexis 88) Barcelona – Betis 5-0 (Messi 44, 62, 73, Pedro 75, Keita 82)