Primera
0

Messi nastavio seriju i protiv Zaragoze

Totalsport
Lionel Messi (Foto: AP)
Lionel Messi (Foto: AP)
Nogometaši Barcelone (barem privremeno) su zasjeli na vrh Primerina poretka nakon što su na La Romaredi svladali Zaragozu 2-0. Oba je gola postigao Lionel Messi.

Sjajnom argentinskom napadaču konto pogodaka u subotu povećan je na pet kada su prvenstvene utakmice u pitanju. Odigrao ih je šest. Proširi li se taj popis na susrete u Ligi prvaka i na utakmice Superkupa dolazi se do fantastičnog postignuća od dvanaest golova u jedanaest odigranih utakmica.

Oba je gola Messi postigao svojom jačom nogom, lijevom. Prvog je postigao na isteku uvodnog poluvremena kada se sjurio u kazneni prostor i gurnuo loptu, koju mu je dodao David Villa, ispod Doblasove ruke, a drugoga nakon što je poslije odbijanaca lopta stigla do njega, a on ju u 66. minuti volejem poslao u mrežu.

Barcelona je utakmica započela u 4-3-3 formaciji s Villom, Messijem i Pedrom u napadačkom redu, dominirala njom i posve zasluženo stigla do 19. prvenstvenog boda. Pomogao je Kataloncima pritom i igrač domaće ekipe Leonardo Ponzio koji je "pocrvenio" u 47. minuti zbog namjere fizičkog obračuna s Alvesom.

Primera, 8. kolo, subota:

Zaragoza - Barcelona 0-2 (Messi 42, 66)

Real Madrid - Racing Santander (20.00)

Valencia - Mallorca (22.00)

Redoslijed: 1. Barcelona 19, 2. Real Madrid 17 (-1), 3. Villarreal 16, 4. Valencia 16...