Veći porez - veća plaća
0

Messi zabranio da mu se u ugovoru poveća odštetna klauzula

Totalsport
Lionel Messi (Foto: Arhiv/AFP)
Lionel Messi (Foto: Arhiv/AFP)
Najbolji svjetski nogometaš Lionel Messi potpisat će u četvrtak novi ugovor s Barcelonom, ali u njemu odštetna klauzula neće biti povećana i to upravo na insistiranje Argentinca.

Aktuelni Messijev ugovor vrijedi do 2016. godine, a ove sedmice će ga produžiti na nove dvije godine. Naravno, novi ugovor nosi i nove uvjete. Marca piše da je zbog povećanja poreza u Španiji, Messijeva plaća povećana na 12 miliona eura godišnje, a argentinski genijalac će moći zaraditi i dodatna četiri miliona eura, ovisno o broju klupskih trofeja, ali i njegovim pojedinačnim dosezima.

Oko svega se Messi, navodi Marca, bez problema uspio dogovoriti s klupskim čelnicima osim oko odštetne klauzule. Vodstvo Barcelone je htjelo povećati odštetu sa sadašnjih 250 miliona eura, ali 25-godišnji Argentinac je to zabranio. Iako je više puta isticao kako želi završiti karijeru na Camp Nouu, očito je i Messi svjestan da nikad ne treba reći nikad, pa je u skladu s time želio zadržati mogućnost izlaska.

Naravno da je i 250 miliona eura ogroman iznos, ali pojavom novih bogataša poput Manchester Cityja ili PSG-a, ništa nije nemoguće. Svjesni su toga i predsjednik Barcelone Sandro Rosell i njegovi saradnici, pa su zato i željeli povećati odštetnu klauzulu, ali Messi nije htio ni čuti za to.