Nakon poboljšanog ugovora
88

Messi postao drugi najplaćeniji nogometaš svijeta, Eto'o prvi

Klix.ba
Leo Messi (Foto: AFP)
Leo Messi (Foto: AFP)
Argentinac u dresu Barcelone Lionel Messi jučer je produžio vjernost svom klubu do 2018. godine. Prema pisanju španskih medija, najbolji nogometaš današnjice ipak nema i najveću plaću. Nalazi se na drugom mjestu, odmah iza Samuela Eto'oa.

Messi je potpisao poboljšani ugovor prema kojem će u narednih šest godina primati 16 miliona eura po sezoni. Argentinac će dobiti i bonus ukoliko odigra 65 posto utakmica u jednoj sezoni, bez obzira na to da li sa terena odsustvuje zbog povrede ili ne.

Drugi bonus koji će Argentinac dobijati odnosi se na kvalifikaciju Barcelone u grupnu fazu Lige prvaka, što u posljednjih devet sezona Kataloncima nije predstavljalo veliki problem. Otkupna klauzula ostala je na 250 miliona eura.

Podsjetimo, jučer su trojica najvažnijih igrača Barcelone, Xavi, Puyol i Messi potpisali "doživotnu" vjernost katalonskom divu. Tako će prvi od navedene trojke u klubu ostati do 36. godine, Puyol će dres Blaugrane nositi do 38. godine, dok trenutni ugovor Messiju istječe u njegovoj 31. godini. Međutim, s obzirom na to da je Argentinac do sada sa klubom produžavao ugovor šest puta, vjeruje se kako se naredno produženje može očekivati za dvije godine.