Preuzeo odgovornost
72

Messi utučen nakon promašenog penala: Kriv sam, žao mi je, ali moramo nastaviti

Klix.ba
Jedan od najboljih nogometaša svijeta Lionel Messi preuzeo je odgovornost za remi Argentine protiv Islanda, a napadač Barcelone u drugom poluvremenu kod rezultata 1:1 promašio je kazneni udarac.

Messi je tokom čitave utakmice bio jedini igrač preko kojeg su Argentinci pokušali probiti granitnu odbranu Islanda, a jedini pogodak postigao je Aguero u prvoj situaciji kada je primio loptu u kaznenom prostoru.

Messi je nakon meča bio vidno utučen, preuzeo je odgovornost za remi, a rekao je da Argentina protiv Hrvatske želi pobjedu. Dodao je da je prvenstvo tek počelo, ali da ih lopta u meču protiv Islanda nije slušala.

"Da, promašio sam i kriv sam što nismo stigli do pobjede. Žao mi je, boli me taj promašaj. Pokušali smo zabiti pogodak, ali nas lopta nije slušala. Sigurno je da nas je ovo pogodilo", rekao je Messi, pa nastavio:

"Moramo podići glave, prvenstvo je tek počelo. Zaslužili smo pobjedu, ali imamo puno toga što moramo popraviti. Ne želimo očajavati, za neoliko dana ćemo pokušati pobijediti Hrvatsku. Sjajna su ekipa i neće nam biti lagano", dodao je Messi.

Meč između Argentine i Hrvatske igra se u četvrtak.