Utisci nakon meča
5

Messi se zahvalio Bogu, Sampaoli odahnuo, ludnica u Buenos Airesu nakon pobjede Argentine

Klix.ba
Nogometna reprezetnacija Argentine savladala je Nigeriju u meču 3. kola Svjetskog prvenstva rezultatom 2:1, čime su se uspjeli spasiti velike blamaže s obzirom na to da bi Gaučosi bez ostvarene pobjede završili takmičenje na Mundijalu.

Nakon remija s Islandom, a potom poraza od Hrvatske, Argentina je stigla na korak do ispadanja sa Svjetskog prvenstva, a zahvaljujući golovima Messija i Roja osigurali su prolazak dalje.

Sjajan pogodak desnom nogom za vodstvo Argentine od 1:0 postigao je Lionel Messi nakon što je perfektno primio loptu koju mu je poslao Banega, a nakon meča zahvalio se Bogu rekavši da je pobjeda zaslužena.

"Bili smo sigurni da ćemo pobijediti ovaj meč. Čudesno je kako smo uspjeli na ovom putu, a na kraju je naša radost zaslužena. Znao sam da je Bog s nama i da nas ne bi napustio", rekao je Messi nakon meča.

Selektoru Jorgeu Sampaoliju također je pao kamen sa srca nakon pobjede, a on je rekao da ova generacija sada ima dobru priliku i da su pokazali hrabrost.

"Moji igrači su pobijedili i ova pobjeda je važna za budućnost. Sada imamo dobru priliku, igrači su znali da su sjajni i željeli su to pokazati, a večeras su pobijedili odličnu ekipu. Borili smo se do kraja, znali smo da je njima i jedan bod dovoljan, tako da smo napravili neke promjene i pokušavali smo stvoriti prilike. Igrači su bili hrabri, a to nam je pomoglo da dođemo do pobjede", izjavio je Sampaoli.

Strijelac pobjedonosnog pogotka Marcos Rojo gol je posvetio porodici, ali i ekipi za koju je rekao da je ostala ujedinjena kada je bilo najteže.

"Poslije teškog poraza od Hrvatske bili smo ujedinjeni kao nikada. Šta da vam kažem, sretan sam zbog ovog pogotka, a gol posvećujem porodici i ovom timu koji zaslužuje sve to. Naprijed Argentina", kazao je Rojo.

Nakon pobjede Argentine na ulicama ove države koja živi za nogomet slavilo se do kasno u noć, a snimci koji dolaze iz glavnog grada Buenos Airesa najbolje pokazuju koliko im je ova pobjeda važna.

U osmini finala Argentina će igrati protiv Francuske koja je kao prvoplasirana završila takmičenje u grupi C.