Nogomet
2

Messi se obrušio na finansijskog direktora Barcelone

Totalsport
Leo Messi (Foto: AFP)
Leo Messi (Foto: AFP)
Nakon svega što se u posljednje vrijeme događa njemu i njegovoj porodici, jedan od najboljih nogometaša svijeta, Leo Messi, više nije mogao izdržati pritisak.

U razgovoru za RAC1 Messi, čijeg oca, a ujedno i menadžera, optužuju za novo krivično djelo (pranje novca), se obrušio na Barceloninog ekonomistu Javiera Fausa, koji je zadužen za klupske finansije.

Faus je prošle sedmice za RAC1 rekao da Messi ne zaslužuje produženje ugovora, jer mu je produžen prije svega godinu dana.

"Gospodin Faus je osoba koja ne zna apsolutno ništa o nogometu i želi upravljati Barcelonom kao da je neka kompanija. Barcelona zaslužuje da je vode i predstavljaju vrhunski menadžeri i ljudi, a Faus nije nijedno od toga. Ni ja, kao ni moji predstavnici, nismo ni u jednom trenutku tražili poboljšanje mog ugovora kako tvrdi gospodin Faus", rekao je Messi, koji se trenutno u Argentini oporavlja od povrede zadnje lože.

"Koncentriran sam isključivo na svoj oporavak i briga me što se piše o meni i mom ocu. Ja njemu u potpunosti vjerujem i on je čovjek zadužen za vođenje moje karijere. Moje je samo igrati nogomet i biti najbolji što mogu biti", zaključio je argentinski genije.