Nogomet
0

Messi se na teren vraća za dvije sedmice

Totalsport
Lionel Messi (Foto: Reuters)
Lionel Messi (Foto: Reuters)
Fotografija trenutka u kojem je stoper Atletica Tomaš Ujfaluši nagazio na desni skočni zglob Lionela Messija u nedjeljnom derbiju trećeg kola oduzima dah.

Brutalni start češkog odbrambenog nogometaša spada u klasu onih Martina Taylora nad Eduardom da Silvom, Ryana Shawcrossa (Stoke City) nad Aaronom Ramseyjem (Arsenal) ili, prošlog utorka, Kirka Broadfoota iz Glasgow Rangersa nad Antonijem Valencijom, koji su svi rezultirali teškim lomovima noge.

Potpuno ispruženom nogom spori Čeh pogibeljno je nagazio Barcelonina Argentinca na desni skočni zglob stajne noge, nakon čega se zglob sasvim izvrnuo. S obzirom na fotografiju, nemoguće je povjerovati da je Messi ovakvim iščašenjem samo istegnuo ligament, te da će se na teren vratiti već za dvije sedmice, kako su najavili Barcelonini ljekari nakon prvih, grubih pretraga.

Detaljniji se nalazi očekuju nakon pregleda kojima će se Messi podvrgnuti u ponedjeljak.

Ujfaluši je za prekršaj u drugoj minuti sudijske nadoknade zaradio drugi žuti karton na utakmici, te je isključen. Barcelona je na Atletico Calderonu slavila 2-1, a Messi je zabio prvi gol na utakmici.