Tomaš Ujfaluši
0

"Izvinjavam se Messiju, nisam namjerno"

Totalsport
Tomaš Ujfaluši u duelu sa Lionelom Messijem (Foto: AP)
Tomaš Ujfaluši u duelu sa Lionelom Messijem (Foto: AP)
U nedjelju se na utakmici 3. kola španske Primere između madridskog Atletica i Barcelone (1-2) povrijedio najbolji nogometaš svijeta, Argentinac Lionel Messi.

Krivac je za to bio češki odbrambeni nogometaš Tomaš Ujfaluši koji je žestoko startao na Messija. Ispruženom je nogom Čeh pogibeljno nagazio na desni skočni zglob stajne noge Argentinca, nakon čega se zglob sasvim izvrnuo.

Dobio je zbog toga Ujfaluši drugi isključujući žuti karton, ali je i dan kasnije ispravno reagirao, te se izvinio na konferenciji za novinare argentinskom asu.

"Naravno da imam potrebu izviniti se Messiju. Želim da se zna da nisam imao nikakvu namjeru povrijediti ga, to nikako. Sve je bila nesreća jer i snimka pokazuje da sam išao na loptu, koju sam prvo dotaknuo", rekao je Ujfaluši.

"Odmah sam rekao svom saigraču, Argentincu Agüeru, da pošalje Messiju iskreno izvinjenje. Želim da se vrati nogometu što prije. Užasno bi bilo da budem krivac za dulju njegovu pauzu. Žao mi je, iskreno, ali ponavljam da mi ni u primisli nije bilo povrijeđivanje. Dogodilo se i Messi ima moje veliko izvinjenje", završio je češki nogometaš.