Pohvale Argentinca
85

Messi: Ronaldo je fenomenalan igrač, svake godine nadmaši sam sebe

Klix.ba
Lionel Messi (Foto: EPA)
Lionel Messi (Foto: EPA)
Nogometaš Barcelone Lionel Messi je u intervjuu za ESPN pohvalio zvijezdu Real Madrida Cristiana Ronalda te je istakao da svoju karijeru želi završiti u Barceloni.

O rivalstvu Messija i Ronalda se govori otkako je Portugalac stigao u Real iz Manchester Uniteda, a od tada su njih dvojica zajedno osvojili devet posljednjih Zlatnih lopti. Messi je imao samo riječi hvale za igrača Madriđana te tvrdi da nisu veliki rivali.

"Rivalstvo potenciraju mediji, ne mi. Mi pokušavamo napraviti više svake godine za naše timove, a ono što se priča okolo ne smatram veoma važnim. Ronaldo je fenomenalan igrač, posjeduje ogroman kvalitet koji sam sebe nadmaši svake godine. Cijeli svijet zna da je on jedan od najboljih igrača svijeta", izjavio je Messi.

Dvadesetdevetogodišnji nogometaš je istakao da želi ostati u Barceloni, a čini se da je blizu potpisivanja novog ugovora.

"Uvijek sam želio ostati u Barceloni, sanjao sam o tome. Rekao sam da želim završiti karijeru ovdje, vidjet ćemo da li će na kraju tako i biti", rekao je Argentinac.

Reprezentacija Argentine će u petak odigrati prijateljsku utakmicu protiv Brazila.