Ne brine o El Clasicu
0

Messi: Real je bolji nego prošle sezone

Totalsport
Lionel Messi (Foto: Reuters)
Lionel Messi (Foto: Reuters)
Velikim igrama Real Madrida posljednjih sedmica priznanje je odao i najbolji nogometaš današnjice Leo Messi. Napadač Realova najvećeg rivala Barcelone priznaje da su Madriđani bolji nego lani.

"Real je u ovu sezonu ušao s idejom da bude bolji nego u prošloj i to mu je uspjelo. Od augusta je znatno napredovao i bolji je nego lani. Ali i mi smo s pojačanjima koja smo doveli", rekao je Messi za Marcu, dodavši kako još ne brine o el clasicu koji je na rasporedu u decembru na Santiago Bernabeuu.

"Ne razmišljam o'el clasicu", još je daleko.

Ne opterećuje se argentinski genijalac ni stalnim usporedbama s Realovom zvijezdom Cristianom Ronaldom.

"Uopće ne razmišljam o tome, ne opterećujem se drugim igračima. Pokušavam dati najbolje od sebe da Barceloni pomognem u osvajanju naslova. Druge ne gledam."

Messi nedavno u tri uzastopne utakmice nije postigao pogodak i odmah su stigle kritike dijela medija i stručnjaka i procjene da je umoran. Predsjednik Barcelone Sandro Rossell je čak izjavio da se radi o namjernim napadima s ciljem da Messija psihički destabiliziraju.

"Ne znam jesu li mi pokušavali napraviti štetu i nije me briga. Sve vrijeme sam bio miran. Uostalom, radilo se o samo tri utakmice, ne više! Vidim da su drugi bili više zabrinuti od mene."

Za kraj je Argentinac odgovorio i na glasine da ne priča sa saigračem Davidom Villom.

"Najvažnije je da David i ja znamo da je to laž. Nemam nikakvih problema ni s njim, ni bilo s kim drugim u ekipi. Jedan od ključeva Barceloninih uspjeha je jedinstvo u svlačionici. Ne znam što se svojedobno događalo između Guardiole i Ibrahimovića, ali nikad nisam primijetio probleme u svlačionici."