Iskupio se u 52. minuti
2

Messi promašio prvi penal za Gauče, Sabella zadovoljan

Totalsport
Lionel Messi (Foto: AFP)
Lionel Messi (Foto: AFP)
Mjesto u nogometnim analima osigurao je u srijedu navečer u Frankfurtu izvrsni 20-godišnji golman Borussije iz Mönchengladbacha Marc-Andre ter Stegen odbranivši 11-erac Lionelu Messiju.

Najbolji svjetski nogometaš promašio je svoj prvi 11-erac u dresu nacionalne ekipe pri petom pokušaju. Dogodilo se to u 32. minuti prijateljske utakmice u kojoj su Argentinci na kraju slavili 3-1.

Mladi je junak ušao u igru nakon što je u 30. minuti isključenje zaradio startni golman, Hannoverov Ron-Robert Zieler (23). U svojoj prvoj intervenciji na utakmici, u drugom nastupu za seniorsku reprezentaciju, Ter Stegen skinuo je kazneni udarac velikom Argentincu.

Dosad je Messi suvereno realizirao sva četiri penala koja je izveo, od čega tri u prijateljskim mečevima, te jedan prošle godine na Copa Americi.

S igračem više Argentinci su na kraju ipak slomili Nijemce, a Messi se za svoj promašaj iskupio u 52. minuti svojim tipičnim golom, lobavši Ter Stegena u situaciji 1-na-1. Bio je to njegov 27. pogodak u 71. nastupu za reprezentaciju.

Nakon utakmice selektor Alejandro Sabella pohvalio je svoje igrače rekavši da su odigrali jednu od najboljih utakmica uopće.

"Vidio sam ekipu, vidio sam i stabilnu igru. S obzirom na snagu suparnika, bila je to jedna od najboljih utakmica ove reprezentacije. Nema veze što smo sat vremena igrali s igračem više. Postavili smo se od trenutka isključenja njihova golmana na najbolji mogući način", rekao je selektor dodavši:

"Messi je, uz pomoć Higuaina i Agüera, u drugom poluvremenu odigrao izvanredno."