Dobio ovacije u Argentini
0

Messi: Sjajan je osjećaj dobiti ovakvu podršku

Totalsport
Lionel Messi
Lionel Messi
Tribine stadiona koji nosi ime Marija Kempesa u petak su navečer oduševljeno pozdravljale argentinsku nogometnu reprezentaciju, a ponajviše Lionela Messija.

Gauči su s lakih 3-1 savladali Paragvaj u južnoameričkim kvalifikacijama za SP 2014. godine, a Messi je ponovo bio konstantna prijetnja po suparnička vrata. U dva je navrata pogodio okvir gola, a onda u 64. minuti iz slobodnog udarca postavio konačan rezultat.

"Ovo je prekrasan osjećaj. Nevjerovatan je osjećaj kada vam navijači pokazuju toliku privrženost. Dogodilo mi se to u Copa Americi u Cordobi i Buenos Airesu", rekao je Messi, koji nije propustio upozoriti na sljedeći težak ispit Gauča, gostovanje kod Perua u Limi u utorak.

"Ovaj trijumf je vrlo vrijedan. Sada idemo u Peru koji je jako težak protivnik. Vrlo je važno što smo zasjeli na čelo grupe i ključ za uspjeh je nastaviti stjecati samopouzdanje kao ekipa", kazao je najbolji nogometaš svijeta.

Messi je u pet reprezentativnih nastupa za Argentinu u 2012. godini zabio nevjerovatnih devet golova, a njegova ekipa je pobijedila u svim spomenutim susretima.