Učinkovitiji u dresu Katalonaca
0

Messi postiže više golova za Barcelonu nego za Argentinu

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Da Leo Messi u dresu Barcelone i Leo Messi u dresu Argentine nisu isto, nije nikakva novost. A kolika je stvarna razlika između dva Messija, izračunala je španska Marca.

Rezultat govori sam za sebe: Messi za Barcelonu postiže 0,69 pogodaka po utakmici, a za reprezentaciju Argentine 0,31 gol.

Za katalonski klub je najbolji nogometaš današnjice postigao 196 pogodaka u 281 nastupu, čime je u subotu postao drugi strijelac u historiji Barcelone, odmah iza Cesara Rodrigueza (235). Spomenuti su golovi raspoređeni ovako: 129 ih je postigao u 184 nastupa u Primeri, 39 u 59 nastupa u Ligi prvaka, 17 u 26 nastupa u Kupu kralja, osam u sedam nastupa u Španskom superkupu, jedan u tri nastupa u Evropskom superkupu i dva u isto toliko nastupa na Svjetskom klupskom prvenstvu.

S druge strane, za ''gauče'' je postigao 20 golova u 63 utakmice, a prije nedavnog gola Čileu u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, nije pogodio u službenom meču više od dvije i pol godine. Tačnije u čak 16 službenih utakmica.