Želi osvojiti LP
21

Messi ponosan na kapitensku traku: Puyol, Xavi i Iniesta su bili sjajni učitelji

Klix.ba
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Novi kapiten Barcelone Lionel Messi kazao je da je velika čast biti kapiten katalonskog kluba i da su Puyol, Xavi i Iniesta bili sjajni učitelji.

Barcelona je imenovala Argentinca za prvog kapitena kluba nakon što je Iniesta otišao u Japan, a u prvom zvaničnom meču kao kapiten, Messi je nosio Blaugranu do trofeja španskog Superkupa.

"Prije svga, želio bih naglasiti da je velika čast biti kapiten Barcelone i veoma sam ponosan zbog toga. Znam šta znači biti kapiten ovog kluba, imao sam sjajne učitelje - Puyola, Xavija i velikog Iniestu, koji će mi puno nedostajati ove sezone. Mislim da imamo odličnu ekipu koja nam daje priliku da igramo uzbudljiv nogomet. Pomoći će nam da budemo mnogo bolji nego što smo prije bili. Prethodne sezone smo se opekli u Ligi prvaka, ali smo osvojili dva trofeja u Španiji. Obećavam da ćemo uraditi sve što možemo da prelijepi trofej Lige prvaka vratimo na Camp Nou", istakao je Messi.

Barcelona je rezultatom 2:1 savladala Sevillu u meču španskog Superkupa, a u prijateljskoj utakmici savladali su Bocu Juniors rezultatom 3:0.