Postigao hat-trick
64

Messi: Pokazali smo da je Barcelona superiornija od svih ostalih u Španiji

Klix.ba
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Lionel Messi postigao je hat-trick u pobjedi Barcelone protiv Deportiva rezultatom 4:2, a u tom susretu je katalonski klub osigurao titulu prvaka Španije.

Messi je nakon meča rekao da je sretan zbog osvojene titule prvaka i da je Barcelona pokazala da je superiornija od svih ostalih klubova u Španiji.

"Veoma sam sretan što smo uspjeli osvojiti titulu u ligi kakva je La Liga, a to nije bilo nimalo lagano jer osvajanje ovakvog trofeja zahtjeva da ste tokom čitave sezone na vrhunskom nivou. Ipak, uspjeli smo u tome i pokazali smo da smo superiorniji od svih rivala", rekao je Messi nakon utakmice, pa nastavio:

"Nemamo poraz u dosadašnjem toku prvenstva i na žalost svih nas, imali smo taj neočekivani rezultat protiv Rome i to je jedino što nas je poremetilo u ovoj sezoni", rekao je Messi.

Messi je u dosadašnjem toku prvenstva postigao 32 pogotka te je najbolji strijelac lige sa osam pogodaka više od Ronalda, a do kraja sezone pokušat će osvojiti Zlatnu kopačku kao najbolji strijelac svih evropskih liga.