Otvoreno rekao
37

Messi: Odlazak Neymara u Real Madrid bi bio veliki udarac za Barcelonu

Klix.ba
Messi i Neymar u dresu Barcelone (Foto: EPA-EFE)
Messi i Neymar u dresu Barcelone (Foto: EPA-EFE)
Brazilac Neymar posljednjih dana sve više i više se dovodi u vezu s prelaskom u Real Madrid, a njegov bivši saigrač i jedan od najboljih igrača na svijetu Lionel Messi rekao je da bi to bio veliki udarac za Barcelonu.

Neymar je s velikim uspjehom nosio dres katalonskog kluba s kojom je osvojio sve što se osvojiti može, a prošlog ljeta, u transferu vrijednom 222 miliona eura, on je napustio klub i pojačao PSG.

Podsjećamo, Neymar je na račun Barcelone uplatio 222 miliona eura nakon čega je dobio slobodne papire, a ubrzo se registrovao u Francuskoj gdje je potpisao ugovor s PSG-om. Još od dolaska u Pariz Neymar se aktivno povezuje s prelaskom u Real Madrid, a što se tiče tog transfera, Messi smatra da bi to bio veliki udarac za Barcelonu.

"Ako bi Neymar otišao u Real Madrid, to bi bio veliki udarac za nas. Što se tiče nogometnog nivoa, Real bi bio mnogo snažniji nego što je sada", rekao je Messi.

Na pitanje novinara da li je razgovarao s Neymarom u vezi njegovog prelaska u Real Madrid, Messi je kratko odgovorio: "Već sam mu rekao šta mislim".

Neymar je u ovoj sezoni odigrao ukupno 30 utakmica za PSG, a postigao je 30 pogodaka te zabilježio 19 asistencija.