Ponosan na sebe
24

Messi o Svjetskom prvenstvu: Ne bih mijenjao ništa u karijeri da to osvojim

K. H.
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Argentinski nogometaš Lionel Messi rekao je u razgovoru za TyC Sports da ništa u karijeri što je ostvario ne bi zamijenio za osvajanje Svjetskog prvenstva, iako je naglasio da bi volio osvojiti to takmičenje.

Messi je skromno rekao da je zadovoljan sa svim što je ostvario u karijeri i da najviše zahvalan Bogu. S tim u vezi, istakao je da ne bi ništa zamijenio za osvajanje Svjetskog prvenstva, iako je činjenica da bi trebao imati još jednu priliku 2022. godine.

Messi je najbliže osvajanju Svjetskog prvenstva bio 2014. godine kada je u finalu poražen od Njemačke rezultatom 1:0 u finalu. Ono čime se ovaj Argentinac može pohvaliti je osvajanje Olimpijskih igara 2008. godine, što je samo po sebi veliki sportski, ali ne nogometni uspjeh.

"Volio bih osvojiti Svjetsko prvenstvo, ali mislim da ništa u karijeri ne bih mijenjao za to. Ovo što sam dobio, dobio sam od Boga i to je ono što jeste. Nisam mogao ni sanjati sve što sam doživio, ovo do sada je puno više od svega što sam ikada mogao zamisliti", kazao je Messi.

Messi je u dresu Argentine odigrao 136 utakmica u kojima je postigao 68 pogodaka.