Nogomet
3

Messi novim golom iz slobodnog udarca poslao Barcelonu u četvrtfinale Kupa kralja

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
Barcelona je na svom stadionu Camp Nou rezultatom 3:1 pobijedila Athletic Bilbao i ukupnim rezultatom 4:3 plasirala se u četvrtfinale španskog Kupa kralja.

Blaugrana je uzvratni meč na svom terenu dočekala sa deficitom od jednog gola pošto je Bilbao u prvom meču na San Mamesu slavio rezultatom 2:1.

Prelijepim pogotkom u 35. minuti nakon centaršuta Neymara Barceloni je vodstvo donio Suarez kojem je to bio 100. gol za Barcelonu u svim takmičenjima, a za klub je odigrao 120 utakmica. Messiju je za 100 golova u Barci trebalo 188 utakmica.

Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao, a onda je u 48. minuti Neymar postigao gol za 2:0 što je bio njegov prvi gol za klub nakon 19. oktobra 2016. godine.

Bilbao se vratio u 51. minuti kada je za 2:1 pogodio Saborit. Taj rezultat vodio je utakmicu u produžetke, ali da do toga ne dođe pobrinuo se Leo Messi koji je lukavo pogodio iz slobodnog udarca u 78. minuti i time Barceloni čekirao karte za četvrtfinale.

Bio je ovo treći Messijev gol u 2017. godini, a svaki je postigao iz slobodnog udarca. Argentincu je ovo šesti uzastopni meč za Barcu u svim takmičenjima u kojem je postigao barem gol, a ovo je deveti put u karijeri da napravi niz od barem šest uzastopnih utakmica u kojima je postizao minimalno po jedan gol.