Vjeruje u prolaz dalje u LP
0

Messi: Nisam tužan zbog lošeg razdoblja, ali ne volimo gubiti

Totalsport
Leo Messi (Foto: Arhiv/AFP)
Leo Messi (Foto: Arhiv/AFP)
Najbolji svjetski nogometaš Lionel Messi izrazio je uvjerenje da njegova Barcelona može nadoknaditi zaostatak 0-2 iz prve utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Milana.

Uzvrat se igra sljedeće sedmice u katalonskoj prijestolnici, a Argentinac smatra da on i saigrači mogu pronaći recept za izbacivanje Rossonera uprkos njihovoj dobro organiziranoj defenzivnoj taktici.

"Možemo uspjeti. Bit će komplikovano, ali doći ćemo u šanse. Napravit ćemo sve da ih pobijedimo kao što su i oni nas. Talijanske ekipe su dobro organizirane i ne ostavljaju puno prostora u odbrani. Nadam se da ćemo u utorak postići prvi pogodak iz otvorene igre", rekao je Messi tokom predstavljanja novih kopački u Barceloni.

Osvrnuo se četverostruki osvajač Zlatne lopte i na ostale klubove koji bi Barceloni mogli biti prepreka na putu do naslova u Ligi prvaka.

"Bayern i Borussia Dortmund su praktički sigurni polufinalisti. Rade sjajan posao i zaslužuju uspjeh. Real Madrid dokazuje koliko je jak i da je kandidat za naslov."

Barcelona je poražena u tri od posljednje četiri utakmice, a ni Messi u tim dvobojima nije bio na posebno visokom nivou.

"I ranije sam imao loših razdoblja. Iskusio sam puno poraza, ali nadam se da ću uživati u još mnogim uspjesima, kao što je to bio slučaj prošlih godina. Nisam tužan. Pogođen jesam, ali ne i tužan. Ne volimo gubiti, ali sada je pravo vrijeme da se vratimo."

Ponovio je Messi za kraj još jednom da bi trofej s Argentinom bio vrhunac njegove karijere.

"Reprezentacija prolazi kroz dobro razdoblje, ali ima još puno prostora za napredak. Osvajanje naslova svjetskog prvaka je san svakog nogometaša. No, zasad o tome mogu samo pričati."