Nogomet
36

Messi na korak do statusa najboljeg strijelca u historiji Lige prvaka

Anadolija
Lionel Messi (Foto: AFP)
Lionel Messi (Foto: AFP)
Nakon što je, postigavši 253 gol u karijeri, napadač Barcelone Lionel Messi nedavno oborio rekord najboljeg strijelca španske La Lige, koji je Telmo Zarra postavio prije 60 godina, Argentinac bi ubrzo mogao oboriti i rekord najboljeg strijelca Lige prvaka.

Messi je u proteklom kolu Lige prvaka na gostovanju kod Ajaxa za Barcelonu postigao dva gola i tako zabilježio svoj 71. pogodak na ovom takmičenju, čime je sustigao Raul Gonzalesa, dosadašnjeg rekordera također sa 71 pogotkom. 

Barcelona će se u 5. kolu Lige prvaka sastati sa Apoelom, a Messi bi u slučaju da zatrese mrežu protivnika mogao ući u historiju i ovog velikog takmičenja. Messi će u slučaju da sutra postigne gol za Barcelonu tako "u džep staviti" dva veoma važna rekorda za samo tri dana. 

S druge strane, Portugalac Cristiano Ronaldo i igrač Real Madrida u 111 susreta u Ligi prvaka zabilježio je jedan manje od Messija i Raula, odnosno 70 pogodaka, što jasno govori da ćemo biti svjedoci natjecanja dvojice velikana u utrci za obaranjem ovog rekorda.