Spreman za igru
110

Messi: Mijenjao bih titulu s Barcelonom za Svjetsko prvenstvo, Hrvatska je kao Španija

Klix.ba
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Napadač reprezetnacije Argentine Lionel Messi kazao je da bi mijenjao titulu s Barcelonom za trofej prvaka svijeta sa svojom državom, a kada je komentarisao protivnike u grupnoj fazi, rekao je da je Hrvatska kao Španija, samo na nivou niže.

Messi je kazao da bi bilo jedinstveno kada bi postao prvak svijeta s Argentinom te da njegov tim ne mora slati poruke u kojima će najavljivati titulu prvaka jer u stvarnosti nije tako.

"Mijenjao bih titulu s Barcelonom za titulu na Svjetskom prvenstvu. Biti prvak svijeta s Argentinom bi bilo nešto jedinstveno, vjerujem u ovu grupu, radimo dobro i imamo igrače s mnogo kapaciteta i iskustva. Ne moramo slati poruku da ćemo biti svjestki šampioni jer smo najbolji, jer realnost nije takva", kazao je Messi za medije u Argentini.

Nakon toga, najbolji strijelac u evropskim ligama prokomentarisao je protivnike iz Argentinine grupe, a za Hrvatsku je rekao da su kao Španija, samo na nivou niže.

"Island je pokazao na Evropskom prvenstvu da svakome može biti težak protivnik, dok je Hrvatska veoma dobra u veznom redu. Oni su kao Španija, samo na nivou ispod nas. Nigerija je također tim koji je uvijek izazov za nas", kazao je Messi.

Argentina je u svojoj historiji dva puta osvajala Mundijal, prvi put 1978. godine i drugi put 1986. godine. Ipak, još od 1993. godine Argentinci nisu bili kontinentalni prvaci, izgubili su čak četiri finala od tada, a na Mundijalu su izgubili dva finala 1990. i 2014. godine.